Укрепва косата от корен до връх

След обстойни клинични изследвания беше доказано, че само след тримесечна употреба, благодарение на нашата удивителна активна съставка, са налице значително повече фоликули в активната (анагенна) фаза на растеж. Резултат, който има положителен ефект върху гъстотата на Вашата коса. При редовна употреба може да се убедите в първите положителни резултати още след 3 месеца.

 • С биотин и L-аргинин, витамин Е
 • Намалява загубата на коса и стимулира растежа
 • Спомага подхранването на косата
 • Подпомага кръвообращението на скалпа

Косата отразява състоянието на здравето. Ако гъстотата, блясъкът изчезнат и косата започне да пада, това означава, че е налице физически или психически дисбаланс.

Във всеки случай на първо място е важно да разберем, какви са причините за съответния проблем с косата, за да предприемем целенасочени действия срещу него. Между най-честите причини за оплаквания, свързани с косата, са например недостигът на желязо, стресът, хормоналните нарушения, заболяванията на щитовидна жлеза и непълноценното хранене, но също и замърсеният въздух, честото миене на косата и агресивните шампоани, трайното къдрене, боите за коса и др.

Много често обаче не е толкова елементарно да установим причината за проблеми с косата, затова не е възможно тя да бъде премахната лесно.

Често проблемите с косата настъпват забавено във времето.

Косопадът например се появява по принцип няколко седмици по-късно. Това означава, че възможната причина е била налице няколко месеца, преди косата да започне да пада.

Косата преминава през различни фази. В така наречената анагенна фаза косата се задържа върху главата няколко години и се подхранва чрез корените си. След изтичане на естествения жизнен цикъл, се преминава в телогенната фаза.

В началото на телогенната фаза коренът се отделя от косъма. Сега вече косъмът не се подхранва, но остава на главата в продължение на още няколко месеца, преди да падне.

Ако настъпят фактори, които предизвикват косопад ( хормонално нарушение, стрес, неподходяща диета, безсъние, сезонност, липса на жизнено необходими вещества и др.) , множество косми преминават рязко от анагенна към телогенна фаза...и т.н

 • hair growth
  Фаза на растеж
  (анагенна фаза)
 • transitional phase
  Преходна фаза
  (катагенна фаза)
 • transitional phase
  Фаза на покой
  (телогенна фаза)
 • Restful phase
  Ранна фаза на растеж

Косопад (т.нар. дифузен или равномерен), при който настъпва загуба на коса равномерно по целия скалп. Причините за равномерния косопад, който се появява по-често при жените, но и при мъжете, са различни.

Ако губите по 100 косъма дневно, няма за какво да се безпокоите – това е естествен процес в цикъла на косата от фазата на растеж до падането на косъма. Но ако от цялата глава падат повече косми от посоченото количество, и косата изтънява и оредява, може да се касае за косопад. Различно в сравнение с наследствено обусловения кръгов косопад, при този вид косопад може да има редица различни причини.

 • Прием на медикаменти
 • Стрес
 • Липса на жизнено необходими вещества
 • Сезонност
 • Третиране на косата с агресивна козметика и др.

Добрата новина при този равномерен косопад е, че той се счита за реверсивен, т.е. обратим. Това означава, че ако се премахне причината, в общия случай изчезва и косопадът.

Ефективна грижа срещу oредяваща коса и косопад,
в две стъпки

Стимулиращият шампоан PARUSAN помага за предотвратяване на косопад.

Като допълнение и за по-добър резултат препоръчваме редовната употреба на енергизиращия тоник PARUSAN.

СТИМУЛИРАЩ ШАМПОАН

В допълнение към висококачествените съставки - кофеин, L-аргинин, Витамин Е и В3, рициново и маслиново масло, пшенични протеини и урея, формулата е обогатена с прицелно действащ растителен екстракт, който видимо намалява косопада и ускорява растежа на косата. Дерматологично и клинично тестван. clinically tested

Начин на приложение

Втрива се в корените на влажна коса, с леки масажни движения. Оставя се да подейства 2 – 3 мин., след което се изплаква обилно с хладка или топла, но не гореща вода. Подходящ за ежедневна употреба. За по-добри резултати, комбинирайте с Енергизиращ тоник.

ЕНЕРГИЗИРАЩ ТОНИК

В допълнение към висококачествените съставки - кофеин, L-аргинин, Витамин Е и В3, рициново и маслиново масло, пшенични протеини и урея, формулата е обогатена с прицелно действащ растителен екстракт, който видимо намалява косопада и ускорява растежа на косата. Дерматологично и клинично тестван. clinically tested

Начин на приложение:

Прилага се на предварително измита влажна коса, по скалпа. Втрива се в корените на косата, с леки масажни движения. Без изплакване. Косата се фризира, както обикновено. Подходящ за ежедневна употреба. За по-добри резултати, комбинирайте с Стимулиращ шампоан Parusan Дерматологично и клинично тестван.

Новият Parusan

Brilliant Brown

 • 95% от потребителите биха препоръчали продукта*
 • Експертите в грижата за косата препоръчват продукта в 100%*

*Клинично проучване от независим немски институт, на 20 жени, възраст 20-69 г

Новият Parusan Brilliant Brown

БРИЛЯНТНИ КЕСТЕНЯВИ НЮАНСИ, ПО-ЗДРАВА И СИЯЙНА КОСА С ВСЯКО ИЗМИВАНЕ!

шампоан за коса

за естествена и или боядисана кестенява коса

 • брилянтни кестеняви нюанси, все по-наситени с всяко измиване. при употреба върху повърхността на косъма се натрупват естествените багрила, с които брилянтният цвят на косата става все по-интензивен с всяко измиване
 • подхранва косата от корен до връх
 • придава блясък, плътност и гладкост
 • с доказаната формула при косопад - активира естествения здравословен растеж на косата
 • висококачествени активни съставки: L-аргинин, биотин, пшенични протеини и маслиново масло
 • допълнителните съставки хидратират косата и придават блясък и обем

Начин на приложение:

На влажна коса. С нежни масажни движения се нанася умерено количество шампоан. В зависимост от желания интензитет на цвета се оставя да подейства 2-5 минути. Изплаква се обилно. ВАЖНО: в случай на контакт на продукта с други материали (текстил, санитарно оборудване), изплакнете непосредствено с вода, за да избегнете оцветяване.

За постигане на по-интензивен резултат препоръчваме комбинирата употреба с балсам за коса Parusan Brilliant Brown

балсам за коса

за още по-наситен цвят
за естествена и или боядисана кестенява коса

 • подхранващ балсам за коса с багрила - засилва нюансите на цвета на косата, защитава цвета
 • придава блясък, плътност и гладкост
 • с добавени ценни съставки, за по-наситен цвят
 • маслата от жожоба и гроздови семки правят косата лесна за разресване, мека и еластична.
 • пантенолът подхранва косата допълнително
 • защита на цвета
 • поддържа интензивен цвят на кестенявата коса, все по-наситен с всяко измиване
 • с доказаната формула при косопад

Начин на приложение:

След измиване на косата, се нанася умерено количество от балсама по продължението на косата. В зависимост от желания интензитет на цвета, се оставя да подейства 2-5 минути. Изплаква се обилно. ВАЖНО: в случай на контакт на продукта с други материали (текстил, санитарно оборудване), изплакнете непосредствено с вода, за да избегнете оцветяване. За по-интензивни кестеняви нюанси, комбинирайте с шампоан Parusan Brilliant Brown.

търсете само в аптеките или купете онлайн от нашите партньори

Remedium Pharmacy
Sanita Pharmacy
Sopharmacy
Medea Pharmacy
Subra Pharmacy
Dara Pharmacy
360 Pharmacy