На какво се дължи

видимото намаляване на здравината на косата и ноктите, тонусът и еластичността на кожата?

КОЛАГЕНЪТ е най-разпространеният протеин в човешкото тяло, представляващ приблизително 30% от всички клетъчни протеини и 70% от кожните протеини.

Производството на колаген в организма спада с напредването на възрастта. След 25та годишна възраст започваме да губим колаген с 1% годишно! Това означава, че до 50-годишна възраст естественото производство на колаген намалява почти на половина!

Процес, който кара фибрите на хиалуронова киселина, колаген и еластин да претърпят структурни и функционални промени, които водят до постепенната поява на фини линии и бръчки, промяна във вида и структурата на косъма и косата. Намаляването на производството на колаген води и до загуба на хиалуронова киселина, което допълнително засяга хидратацията и еластичността на кожата, здравината и красотата на косата и ноктите.

Слънчевата светлина и UV лъчите, както и замърсяването на околната среда и стреса се отразяват на количествата колаген в косата и кожата като увреждат веригите на протеина и така водят до допълнителна загуба на колаген.

ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА се съдържа по естествен начин в човешкото тяло. Оказва влияние върху здравината на косата и ноктите. Действа като биологичен овлажнител на кожата. С напредването на възрастта хиалуронът (около 50% концентриран в кожата) започва да намалява.

Колагенът и косата

Как косата сигнализира, че имаме ниски нива на колаген?

КОЛАГЕНЪТ осигурява аминокиселини, които могат да подобрят структурата на косата и има позитивно действие на външния й вид.

Косата се състои основно от протеина кератин. Нашето тяло използва няколко аминокиселини, за да изгради кератин – някои от които могат да бъдат намерени в колагена.

В колагена се съдържа и аминокиселината аргинин – която стимулира растежа на косата. Колагенът цялостно подхранва, подмладява, освежава и възвръща цвета, жизнеността и здравия вид на косъма.

Липсата на колаген в организма се отразява видимо на косата със симптоми като:

КРАСОТАТА

ИДВА ОТ ВЪТРЕ!

Ежедневната рутинна грижа

за красотата е доминирана от външната употреба на различни козметични продукти – кремове, серуми, маски, балсами и др.

 

Тази грижа не е достатъчна,

за да компенсира процеса на стареене, който започва от вътрешността на организма, от по-дълбоките слоеве на кожата, косъма и засягат не само еластичността на кожата, но и плътността и гъстотата на косата и здравината на ноктите.

 

Добре балансираната диета,

богата на хранителни вещества, е от съществено значение за здравата КОСА, КОЖА, НОКТИ, но не е достатъчна.

ВНИМАТЕЛНО ПОДБРАНИ СЪСТАВКИ

за доброто състояние на косата, кожата и ноктите

Флаконите за пиене Parusan® Beauty Collagen + допълват хранителния режим с необходимите съставки за поддържането на нормален вид на косата, кожата и ноктите.

Внимателно подбраните съставки помагат за поддържането на здрава и гладка кожа (като витамин C, биотин и цинк).

*VNR – Хранителна референтна стойност (Съгласно Регламент 1169/2011). Референтни количества за прием на средностатистически възрастен (8 400 kJ/2 000 kcal).

КОЛАГЕН

-  стимулира производството на собствен колаген от организма. 
-  забавя процесите на стареене в тялото – включително и стареенето на косъма.
-  спомага транспортирането на хранителни вещества към космения вал.
-  поддържа здравината и дебелината на косата и ноктите.

- помага за повишаване на еластичността на кожата, като по този начин стимулира изглаждането на бръчките и фините линии.

Хиалуроновата киселина

Хиалуроновата киселина е силен хидратант за организма. Подобрява естествения растеж за плътна и силна коса. Придава обем и съхранява влагата в косъма.  Балансира pH-то. Осигурява микроелементи на организма.  

Допълнителният прием стимулира естественото производство на хиалурон от организма. 

БИОТИНЪТ

Биотинът помага за поддържане на нормалното състояние  на косата и кожата. Подобрява състоянието на косата – блясък, обем, степен на покритие върху скалпа и удебеляване на косъма при изтъняване.

ВИТАМИН Е

Увреждането от свободните радикали може да спре растежа на косата. Витамин E, като антиоксидант, защитава клетките от оксидативен стрес и подкрепя организма в производството на колаген.

Витамин C

Витамин С допринася за образуването на колаген, който поддържа нормалните функции на косата, кожата, ноктите и подпомага нейната еластичност и тонус. Защитава клетките (в т.ч. и на кожата) от оксидативен стрес (антиоксидант) - освен това подкрепя организма в производството на колаген.

ЦИНКЪТ

Цинкът допринася за поддържане нормалното състояние на косата, кожата и ноктите, и за нормалния метаболизъм на мастните киселини.

Флаконите за пиене Parusan® Beauty Collagen + допълват хранителния режим с необходимите съставки за поддържането на нормален вид на косата, кожата и ноктите.

Внимателно подбраните съставки помагат за поддържането на здрава и гладка кожа (като витамин C, биотин и цинк).

ОПАКОВКА: 28 еднодозови флакона за пиене Дозировка: х 1 флакон/ден за предпочитане вечер. Разтворът може да се изпие директно от флакона или разтворен в 100 ml вода, хладки чай, сок или друга течност. За възрастни.

ОТ КЪДЕ ДА КУПЯ

Флаконите за пиене Parusan® Beauty Collagen + допълват хранителния режим с необходимите съставки за поддържането на нормален вид на косата, кожата и ноктите.

Внимателно подбраните съставки помагат за поддържането на здрава и гладка кожа (като витамин C, биотин и цинк).

КОНТАКТИ

"НАТУРПРОДУКТ" ООД София 1528, бул. Христофор Колумб 64, София еърпорт център, Логистична сграда 3, вход 4; Primlife@naturprodukt.bg - Примерен (02) 979 12 19; Факс: (02) 971 12 17

Naturproduktorder@gmail.com

(02) 979 12 19; Факс: (02) 971 12 17

© 2022 Parusan. Всички права запазени.