Ефективна грижа срещу
oредяваща коса и косопад

След обстойни клинични изследвания беше доказано, че само след тримесечна употреба, благодарение на нашата удивителна активна съставка, са налице значително повече фоликули в активната (анагенна) фаза на растеж. Резултат, който има положителен ефект върху гъстотата на Вашата коса. При редовна употреба може да се убедите в първите положителни резултати още след 3 месеца.

СТИМУЛИРАЩ ШАМПОАН

ЕНЕРГИЗИРАЩ ТОНИК

БАЛСАМ-МАСКА

ШАМПОАН ЗА КОСА BROWN

БАЛСАМ ЗА КОСА BROWN

PARUSAN - доказани резултати.
Укрепва косата от корен до връх!

Косата отразява състоянието на здравето. Ако гъстотата, блясъкът изчезнат и косата започне да пада, това означава, че е налице физически или психически дисбаланс.

Във всеки случай на първо място е важно да разберем, какви са причините за съответния проблем с косата, за да предприемем целенасочени действия срещу него. Между най-честите причини за оплаквания, свързани с косата, са например недостигът на желязо, стресът, хормоналните нарушения, заболяванията на щитовидна жлеза и непълноценното хранене, но също и замърсеният въздух, честото миене на косата и агресивните шампоани, трайното къдрене, боите за коса и др.

Много често обаче не е толкова елементарно да установим причината за проблеми с косата, затова не е възможно тя да бъде премахната лесно.

Често проблемите с косата настъпват забавено във времето.

Косопадът например се появява по принцип няколко седмици по-късно. Това означава, че възможната причина е била налице няколко месеца, преди косата да започне да пада.

Косата преминава през различни фази. В така наречената анагенна фаза косата се задържа върху главата няколко години и се подхранва чрез корените си. След изтичане на естествения жизнен цикъл, се преминава в телогенната фаза.

В началото на телогенната фаза коренът се отделя от косъма. Сега вече косъмът не се подхранва, но остава на главата в продължение на още няколко месеца, преди да падне.

Ако настъпят фактори, които предизвикват косопад ( хормонално нарушение, стрес, неподходяща диета, безсъние, сезонност, липса на жизнено необходими вещества и др.) , множество косми преминават рязко от анагенна към телогенна фаза…и т.н

Косопад (т.нар. дифузен или равномерен), при който настъпва загуба на коса равномерно по целия скалп. Причините за равномерния косопад, който се появява по-често при жените, но и при мъжете, са различни.

Ако губите по 100 косъма дневно, няма за какво да се безпокоите – това е естествен процес в цикъла на косата от фазата на растеж до падането на косъма. Но ако от цялата глава падат повече косми от посоченото количество, и косата изтънява и оредява, може да се касае за косопад. Различно в сравнение с наследствено обусловения кръгов косопад, при този вид косопад може да има редица различни причини.

 • Прием на медикаменти
 • Стрес
 • Липса на жизнено необходими вещества
 • Сезонност
 • Третиране на косата с агресивна козметика и др.

Добрата новина при този равномерен косопад е, че той се счита за реверсивен, т.е. обратим. Това означава, че ако се премахне причината, в общия случай изчезва и косопадът.

Комплексна терапия против oредяваща коса и косопад,
в ТРИ стъпки

Стимулиращ шампоан PARUSAN

Спомага за предотвратяване на косопад, измива и подготвя скалпа за навлизане на формулата.

В допълнение към висококачествените съставки - кофеин, L-аргинин, Витамин Е и В3, рициново и маслиново масло, пшенични протеини и урея, формулата е обогатена с прицелно действащ растителен екстракт, който видимо намалява косопада и ускорява растежа на косата. Дерматологично и клинично тестван.

Втрива се в корените на влажна коса, с леки масажни движения. Оставя се да подейства 2 – 3 мин., след което се изплаква обилно с хладка или топла, но не гореща вода. Подходящ за ежедневна употреба. За по-добри резултати, комбинирайте с Енергизиращ тоник.

Интензивна PARUSAN балсам–маска

С доказаната формула на Parusan + допълнителни подхранващи съставки = цялостна комплексна грижа против косопад за здрава и жива коса. 

 • Подхранва и поддържа увредената и третирана коса
 • Краищата на косъма стоят цели
 • Разресването е значително улеснено, косата е податлива на фризиране
 • Запазва се хидратацията в косъма
 • Придава гладкост, блясък и гъвкавост
 • Повече обем и плътност на косъма

Познатите съставки биотин и L-аргинин спомагат за заздравяване на корена.
Урея, витамин Е и пантенол хидратират косата, подхранват я и тя изглежда здрава и блестяща. Засилват гъвкавостта на косъма.

Маслиново масло, рициново масло, невен, босилек – подхранват, заздравяват, обогатяват косата.

+ ДОБАВЕНИ:

Масло от жожоба – хидратира косъма, подхранва и заглажда цъфтящите краища
Масло от гроздови семки – богато на антиоксиданти – проантоцианиди, вит. Е и линолова киселина – има силно действие за заздравяване на косъма при косопад

Изберете, според вашата потребност : Балсам за честа употреба за всеки тип коса или Маска за интензивна терапия при изтощена коса

balsam-maska

Енергизиращ тоник PARUSAN

Силно концентрираната формула работи в дълбочина и стимулира растежа на косата.

Парусан енергизиращ тоник за коса е специално създаден за жени, със съдържание на уникална формула от висококачествени активни вещества с изключително добър ефект при косопад, като същевременно подхранва скалпа, стимулира растежа на косата и благоприятства за намаляването на оредяването на косата. Парусан тоник съдържа концентрираните L-аргинин, биотин, витамин Е и специален екстракт AnaGain, които действат за ускоряването на растежа на косата и намаляването на косопада.

Прилага се на предварително измита влажна коса, по скалпа. Втрива се в корените на косата, с леки масажни движения. Без изплакване. Косата се фризира, както обикновено. Подходящ за ежедневна употреба. За по-добри резултати, комбинирайте с Стимулиращ шампоан Parusan.
Дерматологично и клинично тестван.

95% от ПОТРЕБИТЕЛИТЕ и
100% от ЕКСПЕРТИТЕ
в грижата за косата ПРЕПОРЪЧВАТ Brilliant Brown

PARUSAN BRILLIANT BROWN

БРИЛЯНТНИ КЕСТЕНЯВИ НЮАНСИ, ПО-ЗДРАВА И СИЯЙНА КОСА С ВСЯКО ИЗМИВАНЕ!

Запазете цвета на косата си в сезоните на силно слънце, влага и ветрове. Околната среда уврежда косата и тя губи блясъка и цвета си. Вече доказаната формула против косопад Parusan – сега специално и само за БРЮНЕТКИ.

Защитава, подхранва и подсилва кестенявия цвят с натурални растителни пигменти. 

Брилянтни кестеняви нюанси, по-здрава и сияйна коса с всяко измиване. Видими резултати само след еднократна употреба.

Шампоан PARUSAN Brown

Parusan Brilliant Brown е шампоан за коса с брилянтни кестеняви нюанси, които стават все по-наситени и по-наситени с всяко следващо измиване. Обогатен е със специална подхранваща формула против косопад. Подходящ е за естествена и/или боядисана кестенява коса. Възвръща нейната здравина и сияен блясък.

Нанесете умерено количество шампоан с нежни масажни движения на влажна коса. Оставете го да подейства от 2 до 5 минути в зависимост от желания интензитет на цвета, след което изплакнете обилно.
За оптимален резултат използвайте в комбинация с балсама за коса Parusan Brilliant Brown.

Балсам PARUSAN Brown

Спомага за предотвратяване на косопад, измива и подготвя скалпа за навлизане на формулата.

Parusan Brilliant Brown е балсам за коса с брилянтни кестеняви нюанси, които стават все по-наситени и по-наситени с всяко следващо измиване. Обогатен е със специална подхранваща формула против косопад. Защитава цвета и засилва неговите нюанси. Подходящ е за естествена и/или боядисана кестенява коса. Придава плътност, гладкост и неотразим блясък.

Нанесете умерено количество балсам с по цялата дължина на предварително измита с шампоан коса. Оставете го да подейства от 2 до 5 минути в зависимост от желания интензитет на цвета, след което изплакнете обилно.
За оптимален резултат използвайте в комбинация с шампоана за коса Parusan Brilliant Brown.

търсете само в аптеките или купете онлайн от нашите партньори