СТИМУЛИРАЩ ШАМПОАН

ЕНЕРГИЗИРАЩ ТОНИК

АКТИВНА ПЯНА

БАЛСАМ-МАСКА

ТАБЛЕТКИ ЗА КОСА, КОЖА И НОКТИ

PARUSAN - доказани резултати.
Укрепва косата от корен до връх!

Загубата на коса, липсата на блясък и устойчивост често се появява поради небалансирана диета, но също и поради външни причини, като употребата на продукти за грижа, неподходящи за типа коса, или поради прекомерна грижа (многократно и често боядисване, инвазивни топлинни процедури) .

Скалпът на обикновен човек обикновено съдържа 100 000 – 150 000 косъма, от които 85% са в постоянен процес на растеж. Косата съдържа кератин и вода и се подхранва от кръвоносните съдове в основата на фоликула. Обикновено расте с около 10 см дължина за една година. Всеки кичур преминава през собствен цикъл, независим от другите косми по скалпа.

Дифузният косопад засяга около 30% от жените и обикновено е свързан с хормонални нарушения, фактори като небалансирана диета, определени лекарства или излагане на различни предизвикателства като стрес в семейството и на работното място.

Загубата на коса при жените често е тема табу, но не бива да се приема мълчаливо.

След клинични проучвания е доказано, че след 3 месеца използване на продуктите PARUSAN броят на фоликулите в активна фаза на растеж (анаген) се е увеличил, което води до положителен ефект върху плътността на косата.

Патентованата съставка AnaGain TM в PARUSAN, екстракт от органични грахови издънки, е отговорна за намаляване на косопада и значително ускоряване на растежа на косата.

Други съставки като биотин и L-аргинин помагат за укрепване на корена, а уреята, витамин Е и пантенолът подхранват и придават на косата здравина и блясък.

Косата отразява състоянието на организма. Ако гъстотата и блясъкът изчезнат и косата започне да пада, това може да е сигнал за физически или психически дисбаланс.

Важно е да разберем какво причинява косопада, за да предприемем правилни целенасочени мерки за справяне с него

Понякога не е лесно да установим на какво се дължи косопадът, защото често той настъпва забавено във времето, а не непосредствено с появата на причинителя. Това означава, че може да минат няколко седмици или дори месеци от провокиращия момент, преди оредяването да започне да се изразява.

Добрата новина е, че при този т.нар. реактивен косопад обичайно с премахването на източника на проблема и правилна системна грижа, косата се възстановява напълно с времето.

Растежът на косата е цикличен и преминава през 3 фази. 

Анагенната (активна) фаза трае между 2 и 6 години. Това е периодът на растеж и в обичайно състояние на косата около 85% от космите са в анаген.

Следва кратката катагенна фаза, в която косата спира да расте.

Третата фаза е телоген, по време на която “мъртвият” косъм пада и бива изместен от нов косъм в анагенна фаза. Обичайно около 10% от косата ни е във фаза телоген.

Ако се появят фактори, които предизвикват косопад (хормонално нарушение, стрес, неподходяща диета, безсъние, дефицит на някои вещества, смяна на сезоните и др.), е възможно много косми – над 70% да преминат рязко от анагенна към телогенна фаза

Тогава говорим за т.нар. реактивен косопад и обичайно с премахването на източника на проблема и правилна системна грижа, косата се възстановява напълно с времето.

Загубата на коса (алопецията) е доста често срещано явление. Въпреки че е по-разпространено при хората над 50 г., всеки може да се сблъска с косопада, дори в детска и тийнейджърска възраст.

Типично е да губите между 50 и 100 косъма на ден. Дори да ви звучи много, с около 100 000 косъма на главата ви, тази загуба не е забележима, особено предвид, че новите косми заместват изпадналите.

При дифузния косопад обаче, загубата на коса може да се увеличи до 300 косъма на ден

Причината обикновено е, че голям брой косми влизат от анагенната, активна фаза на растеж, в телогенна, или фаза на покой и опадане. 

Често това е реакция на определен външен фактор, като:

  • Вирусни и бактериални инфекции, съпътствани с висока температура (като Covid-19 и грип)
  • Продължителен стрес или травматично събитие
  • Дефицити на витамини и микроелементи
  • Третиране на косата с агресивна козметика, бои и др.
  • Прием на някои медикаменти
  • Смяна на сезоните (сезонен косопад)

Добрата новина е, че дифузният (равномерен) косопад обикновено е реверсивен, т.е. обратим. 

Както при повечето състояния обаче, за да се справите с него трябва да полагате системна, ежедневна и ефективна грижа.

За доброто състояние на косата е важно да полагаме правилна, последователна и редовна грижа.
Parusan разработи система от 4 стъпки за въстановяване на гъстотата и здравето на оредяващата коса. Серията е с клинично доказана ефективност с видим резултат след едва 12 седмици.

Стъпка 1: Стимулиращ шампоан
Мъжкият и женският скалп и коса не са с еднакви нужди, затова винаги и особено при косопад, се уверете че използвате подходяща за вас козметика.
Стимулиращият шампоан Parusan за мъже помага за предотвратяване на косопада при силния пол и стимулира активната фаза на растеж, като действа интензивно на функцията на фоликула и на здравето скалпа. Така не само спомага поникването на нова коса, а се грижи и за силата, здравето и добрия вид на израстналата.

Стимулиращият шампоан за жени Parusan е със специална формула за третиране на дифузен косопад при дамите. Шампоанът клинично доказано намалява оредяването и стимулира растежа на косата, като допринася за здравето на космените фоликули, подпомага кръвообращението на скалпа и прави косата мека, гладка и красива.

Стъпка 2: Енергезиращ тоник и активна пяна
При редовна употреба концентрираната формула на Енергизиращия тоник Parusan с L-аргинин, биотин, витамин Е и AnaGain, ускорява растежа на косата и намалява на косопада. Клинично доказано.
Растителната формула на Активната пяна Parusan прониква дълбоко в дермата, за да достави на корените на косата ефективните естествени съставки срещу косопад: кофеин, декспантенол, биотин и пантенол.

Втривайте с масажни движения продуктите на чиста коса и оставете да действат, без да отмивате.

Стъпка 3: Интензивна балсам-маска
Масажът подобрява притока на кръв и здравето на скалпа. Масажирането с някои масла и маски за коса доказано може да подобри гъстотата на косата.

На влажна коса втрийте нежно в корените си интензивна балсам-маска на Parusan. Формулата е с пантенол – за дълбока хидратация и гъвкавост на косата, масло от жожоба – за подхранване на косъма и заглаждане на цъфтящите краища и масло от гроздови семки – силен антиоксидант, богат на ценни вещества срещу косопад.

Масажът с тези ефективни съставки заздравява скалпа и насърчава растежа и гъстотата на косата, като активира клетките на дермалната папила, които се намират в долната част на космения фоликул. Те играят ключова роля в растежа на косъма, като стимулират активната му фаза.

Стъпка 4: Таблетки за за стимулиране на косата, кожата и ноктите
Много витамини и минерали са необходими за правилния растеж и гъстота на косата. Някои хранителни дефицити могат потенциално да доведат до косопад.
Не е нужно да приемате шепа витамини и минерали. Всичко, от което се нуждае тялото ви, за да имате здрава коса, се съдържа в Parusan таблетки. Клинично доказаният комплекс от витамини, минерали, биотин, метионин и растителни екстракти стимулира здравето и красотата на косата, кожата и ноктите отвътре-навън.

При спазване на тези 4 стъпки в продължение на поне 12 седмици, очаквайте видимо сгъстяване на косата, както и подобряване на здравето и външния ѝ вид. 

Открийте Parusan в аптеките или поръчайте онлайн.

Стъпка 1: Измийте косата два пъти с шампоан Parusan – той почиства скалпа в дълбочина от замърсяването при първото измиване, а при второто измиване активните му съставки подготвят косата за използването на Енергизиращия тоник. Нанесете малко количество в предната част на главата и на тила. Разнесете до образуването на пухкава пяна. Изплакнете обилно.

Стъпка 2: За здрава и дълга коса е важно да използваме правилната грижа – с интензивната Балсам -Маска Parusan дължините на косата се запазват здрави и това позволява да не я подстригвате толкова често. Сигурно знаете, че с растежа дължините започват да се накъсват, защото това е вече мъртва коса, за да изглежда здрава и свежа, без да се накъсва нанасяйте по дължините на косата от Интензивната Балсам-Маска на Parusan, изчакайте няколко минути и отмийте. Формулата е подходяща както за по-суха коса, така и за бързо омазняваща се. Не утежнява и не омазнява скалпа. 

Стъпка 3: След като излезете от банята подсушете косата си с кърпа. Нанесете по избор – Енергизиращ Тоник или Активна Пяна. Може да изберете две различни формули според предпочитанията си – тоникът се нанася, като разделите косата на пътечки и нанесето по няколко капки, без да втривате енергично, защото това може да доведе до отделяне на себум от скалпа и омазнаване на косата. Активната пяна се нанася по подобен начин, но може да я сложите на ръката си и леко да втриете в скалпа. Тя няма фиксиращи функции и след това може да изсушите и оформите прическата си както обикновено. 

Стъпка 4: Красотата идва отвътре, за това най-добрият начин да постигнете красива коса, кожа и нокти е с приема на правилните витамини. Витамините Parusan комбинират важни съставки за растежа на косата, като цинкът, витамините А, B1, B2, B6, Биотин (вит B7), мощният антиоксидант вит. C и разбира се – желязото. Необходимо е да приемате само по 1 таблетка дневно, за здрава и красива коса.

Комплексна терапия против oредяваща коса и косопад
в ЧЕТИРИ стъпки

Asset 2

Стимулиращ шампоан PARUSAN

Parusan стимулиращ шампоан е концентрат от вещества, които подхранват корените на косата. Намалява косопада и ускорява растежа на косъма.

step 2

Енергизиращ тоник PARUSAN или Активна пяна PARUSAN

Силно концентрираната формула работи в дълбочина и стимулира растежа на косата.

step 4

Таблетки за коса, кожа и нокти PARUSAN

Съдържа комплекс от витамини, минерали, биотин, метионин и растителни екстракти с благотворно действие върху красивия външен вид на косата, кожата и ноктите.

step 3

Интензивна PARUSAN балсам–маска

Интензивна терапия балсам-маска за комплексно третиране проблемите на косопад и оредяваща коса – подхранва, изглажда, хидратира.

търсете само в аптеките или купете онлайн от нашите партньори